ArtSOFT BİLİŞİM BİLGİ TEKNOLOJİLER’inden Tüm Bilişim Camiasına Mesaj “13 Eylül Dünya Yazılımcılar Gününüz Kutlu Olsun”

ArtSOFT BİLİŞİM BİLGİ TEKNOLOJİLER’inden Tüm Bilişim Camiasına Mesaj “Dünya Yazılımcılar Gününüz Kutlu Olsun”

 

ArtSOFT BİLİŞİM BİLGİ TEKNOLOJİLER’i kurucusu ve sahibi Hasan İLK’den tüm bilişim camiasına mesaj “Dünya Yazılımcılar Gününüz Kutlu Olsun” dedi. 

 

 

 

 

 

2007 yılından beri dünyada yılın 256. günü Dünya Yazılımcılar(Programcılar) Günü olarak kutlanmaya başlandı. Bugün yılın 256. günü ve tüm meslektaşlarımın Dünya Yazılımcılar Günün’nü kutlarım.

 

 

Uluslararası Yazılımcılar Günü, programcıların günlük hayatımızı iyileştirmek için yaptıkları olumlu değişiklikleri kutlamak için vardır. Yılın 256ncı gününde kutlanır. Yani 365 gün süren yıllarda 13 Eylül’de veya artık yıllarda (şubat 29 çektiği) 12 Eylül’de kutlanır.

 

 

Bilgisayarlar, teknoloji ve yazılımlar modern dünyayı oluşturuyor. Ancak her türlü akıllı yazılım için, sahnelerin arkasında bir programcı (ve genellikle programcı ekipleri) var, akıllı kod, bulut güvenlik çözümleri ve yoğun geliştirme projeleriyle ilgili sorunları çözüyorlar. Programcılar Günü’nün bu dijital öncüleri bir alkışı hak ediyorlar bence !

 

 

Bilgisayar programcılığı, söz dizimi ve anlamı tanımlanmış bir kurallar bütününü (algoritma), programlama dillerinden birisini (java, c vb) kullanarak ve bu şekilde sonlu sayıda komutu yazarak donanımına (bilgisayar, akıllı telefon ..) belli bir işi yaptırmaktır. Programcı veya yazılımcı da bu işi meslek olarak veya hobi olarak yapan kişidir.

 

Uluslararası Programcılar Günü, programcıları onurlandırmak için 2007 yılında başlatıldı. Gün birçok ülkede kutlanmaktadır. 2009 yılında Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, “Programcı Günü” için, yılın 256 ncı gününde kutlanmasını öneren bir kararname imzaladı. Eskiden 7 Ocak tarihinde kutlanan bu gün artık herkes tarafından benimsendi ve artık 256ncı günde kutlanmaya başlandı.

 

Peki neden 256. gününde? Bilgisayarlar 0 ve 1′ lerle çalışır. Her bir karakter 8 tane bu 0 ve 1 denen değerlerle ifade edilir. Bu da toplam 256 tane eder. Yani sekiz tane 2’nin çarpımı kadardır. 2x2x2x2x2x2x2x2=256 “256”.

 

Kimler Yazılımcı olabilir?

Eskiden bilgisayar mühendislerinin tekelinde gibi duran bu yetenek sonrasında matematikçiler, elektronikçiler derken her türlü disiplinden kişiler rahatlıkla yazılım yapabilmektedirler. Hatta yazılım yapmak için bir üniversite bitirmek bile gerekli değildir.

Anaokullarından başlayarak çocuklara yazılım eğitimi (Coding for Kids) verilmeye başlandı. Sanırım bir süre sonra tüm dünya hep birlikte bu günü kutlamaya başlayacak. Aslında belki de kim yazılımcı olabilir değil kim iyi bir yazılımcı olabilir diye düşünmek daha mantıklı. Bize göre iyi bir yazılımcının sahip olması gereken özellikler şu şekilde;

 

  • 1.   Temel Bilgilere Sahip olun
  • 2.   Soru etiketlerini (nasıl, ne) yazdığınız her kod setiyle başlatacaksınız
  • 3.   Başkalarına yardımcı olarak daha fazla öğrenirsiniz
  • 4.   Basit, anlaşılabilir ancak mantıklı kod yazınız
  • 5.   Sorunu analiz etmek için daha fazla zaman ayırın, düzeltmek için daha az zamana ihtiyacınız olacak
  • 6.   Kodunuzu analiz eden ve yeniden okuyan (review) ilk kişi siz olun
  • 7.   Değişen teknoloji dünyasına bakarak kendinizi rahatsız etmeyin
  • 8.   Çok uzun süre hareketsiz çalışmayın. Biraz dolaşın sonra devam edin.
  • 9.   Döküman okuyun
  • 10. Başkalarından da kod öğrenebilirsiniz

 

 

Ve son olarak, yukarıda listelenmemiş olsa da: Kendinizi başkalarıyla asla karşılaştırmayın!

Temel prensip çok açıktır. Herhangi bir aptal bile, bir bilgisayarın anlayabileceği kodu yazabilir. İyi programcılar, insanların anlayabileceği bir kod yazar.

 

Gençlerin yazılımcı olmaması için 6 madde de saymadan olmaz. Daha büyük ve geniş düşünmeniz gerekebikir. Yazılımcı olmamanız için sebepler;

 

  • Yazılımcı olarak çok önemli sosyal beceriler geliştirmiyorsunuz
  • Duygusal zekanızı geliştirmiyorsunuz
  • En iyi değerinizi bu işe veriyorsunuz
  • Programlama bir “imparatorluk” becerisi değildir
  • Hızla metalaşan düşük bariyerli bir iş olma ihtimali yüksektir
  • Uzun vadeli bir kariyer seçimi yok

 

 

 

 

 

 

 

 

error: İçerik korunuyor !!!